Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Mæslinger, Venezuela og Colombia
1. september 2002
I august 2001 udbrød der en mæslinge epidemi i Venezuela introduceret af en rejsende fra Europa. Epidemien spredte sig senere til Colombia. Da epidemien startede var vaccinations dækningen 58%.
I det første udbrud blev 35 personer syge og myndighederne gennemførte en vaccinationskampagne blandt børn under 14 år, hvilket ikke forhindrede epidemien i at udvikle sig, og frem til juli 2002 blev der rapporteret i alt 6.380 tilfælde. Inden epidemien ophørte, var der givet ca. 5,5 millioner doser mæslinge vaccine.
Det første tilfælde i Columbia blev fundet i januar 2002 og i alt 2.198 tilfælde blev registreret inden epidemien aftog, efter at der blev givet næste 2,5 mil. doser vaccine til børn under 5 år. Inden udbruddet var ca. 80% af børn i Colombia vaccineret mod mæslinger.

Kilde: Mobidity and Mortality Weekly Report, CDC

Kommentar
Mæslinger er almindelig i store dele af verden, og mange lande har en vaccinationsdækning under 90 %, hvilket betyder, at der kan opstå epidemier. I det aktuelle udbrud kom infektionen med en voksen smittet i Europa og spredte sig hurtigt først i Venezuela og nogle måneder senere i Colombia, og ophørte først efter massive vaccinationskampagner.
Det er vigtigt, at danske børn, der rejser til udlandet, er vaccineret mod mæslinger, der gennem MFR vaccinationen, er en del af det danske børnevaccinationsprogram.