Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Q-feber i Chamonix, Frankrig
13. september 2002
Siden begyndelsen af juli er der frem til nu fundet 79 tilfælde af infektion med Q-feber. 80 % bor i selve Chamonix og de resterende i nærliggende byer eller har været turister i Chamonix dalen.
En foreløbig undersøgelse af udbruddet tyder på, at infektionen er luftbåren og at smitten kommer fra får, geder eller køer. En lille risiko for smitte gennem ost fremstillet af upasteuriseret mælk kan ikke helt udelukkes.
De franske myndigheder anbefaler, at personer med kroniske hjerte-lunge lidelse, gravide og personer med nedsat immunforsvar, som har opholdt sig i Chamonix eller Chamonix dalen efter juni 2002, henvender sig til egen læge for en undersøgelse, hvis de føler sig syge.

Kilde: Eurosurveillance Weekly

Kommentar
Q-feber er en usædvanlig infektion som skyldes bakterien Coxiella burnetii. Infektionen giver feber, kvalme, muskelsmerter, kulderystelser og påvirkning af leveren.
Infektionen behandles med antibiotika, men forløbet kan være langvarigt hvis diagnosen ikke stilles, og hos personer med andre syg-domme er Q-feber livsfarligt.
Diagnosen stilles ved at påvise antistoffer mod bakterien i en blodprøve.