Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
WHO efterlyser øget satsning på Tuberkulose kontrol
6. oktober 2002
I kølvandet på HIV/AIDS epidemien er verden ramt af en epidemi af Tuberkulose. Tuberkulose er samtidigt en fattigdomssygdom som rammer hårdt i udviklingslandene som har dårligst råd med behandling.
De 22 hårdest ramte lande er: Afghanistan, Bangladesh, Brasilien, Cambodia, Kina, Democratic Republic of the Congo, Ethiopen, Indien, Indonesia, Kenya, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Peru, Filippinerne, Rusland, Syd Afrika, Tanzania, Thailand, Uganda, Vietnam og Zimbabwe.
WHO vurderer at der i de næste 5 år bør anvend 1,2 milliarder dollars til kontrol og bekæmpelse af tuberkulose i de fattigste lande, men kun ca. ¾ er indtil nu dækket ind af bidrag fra nationale bistandsmidler fra den industrialiserede verden eller international fonde som fx. the Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria.
Samtidigt viser de nyste tal, at man er oppe på at kurere 84 % af alle tuberkulosepatienter med DOTs behandling (Direct Observed Therapy) hvor målet i 2000 blev sat til 85 %, hvilket er tilfredsstillinde.
Desværre omfatter DOT programmet kun ca. 1/3 af alle tuberkulosetilfælde og den globale situation er derfor betydeligt værre.

Kilde: WHO Press Release WHO/76, 6. oktober 2002