Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
SARS spreder sig stadigvæk i Hong Kong
9. april 2003
I de sidste 5 dage er der dagligt rapporteret mellem 30 og 45 nye tilfælde i Hong Kong mod 23 til 27 daglige tilfælde fem til otte dage siden. Udbruddet ser derfor ikke ud til at være aftagende i Hong Kong.

Der er fundet enkelte nye tilfælde i Vietnam og Singapore, med kontakt til tidligere tilfælde.

W.H.O. afleverer rapport om Kinas overvågning og rapportering af SARS. Rapporten vurderer, at rapporteringen fra større centrale sygehuse i Guangdong og Beijing fungerer godt, men at der manglende rapportering fra mange mindre sygehuse i Beijing og i landdistrikterne i Guangdong W.H.O.

Verdenskort over SARS

Malaysia stopper med at udstede visa til rejsende fra Kina af frygt for SARS.
Straits Times

Det engelske tidsskrift The Lancet offentliggjorde i dag en artikel om det Corona virus, som forårsager sygdommen.
Genetiske analyser af virus viser, at der er tale om et nyt virus som ligner Corona virus fra fugle og køer, mere end det kendte Corona virus fra mennesker. Lancet

Kommentar
Karantænebestemmelser, begrænsninger i rejsemuligheder og stop for udstedelse af indrejsevisa, som indført af Malaysia for rejsende fra Kina, er de største bekymringer for rejsende i Sydøstasien.
Epidemien ser ikke ud til at være under kontrol i Hong Kong og W.H.O.'s rapport viser, at rapporteringen i Kina og i Beijing er ufuldstændig.
Rejseruter i Sydøstasien bør derfor planlægges således, at man ikke rejser fra Kina, Hong Kong, Taiwan og Vietnam direkte til Singapore, Malaysia og Thailand.
Rejser til Hong Kong og Guangdong provinsen i Kina bør udskydes indtil situationen er mere afklaret.