Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
SARS epidemien aftagende udenfor Kina?
28. april 2003
Shanghai. W.H.O. har haft et team til at evaluere situationen i Shanghai. Man bekræfter, at der ikke er et stort antal ikke rapporterede tilfælde i byen, som således ser ud til at være skånet for epidemien indtil videre.

Hong Kong rapporterede kun 17 nye tilfælde i døgnet 25. til 26. april og hvis det holder i de kommende dage taler det for, at man er begyndt at få kontrol over epidemien.

Vietnam har ikke rapporteret nye tilfælde siden d. 8 april.

Singapore. Situationen er stadig noget uklar, men myndighederne gør sig store anstengelser for at begrænse smitten, og risiko for smitte for rejsende vurderes som meget lille.

Kilde: W.H.O.'s SARS update 26. april

Kommentar
Det ser ud til, at antallet af nye tilfælde per dag i Hong Kong er på vej nedad, og det er opmuntrende, at det er lykkedes Vietnam at forhindre yderligere smittespredning.

Situationen i Kina er endnu ikke afklaret, men også her er det opmuntrende, at der ikke rejses spørgsmål ved rigtigheden af, at der kun er meget få tilfælde i Shanghai.

I lyset af de seneste tal virker WHOs advarsel om ikke at rejse til Toronto som overdrevet.

Unødvendige rejser til Beijing, Shanxi og Guangdong provinserne bør stadigvæk udskydes indtil videre, men det skal understreges, at det kun drejer sig om unødvendige rejser, og det er ikke en advarsel om at indstille alle rejser til disse områder.

Hvis tallene fra Hong Kong mandag eftermiddag (28. april) viser, at tendensen til et faldende antal nye tilfælde per dag holder sig, betyder det, at Hong Kongs bestræbelser på at kontrollere epidemien virker.

Der er i øjeblikket ingen grund til at ændre rejseplaner til Filipinerne, Indonesien, Japan, Korea, Malaysia, Taiwan, Thailand og Vietnam.

Til SARS Infocentral