Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
WHO udvider advarsel mod rejser i Kina til de nordlige provinser
10. maj 2003
Den 8. maj tilføjede W.H.O. de nordlige provinser i Kina: Indre Mongoli, Shanxi og Tianjin til de områder, hvor man fraråder rejser.
Samtidigt understreger man, at tilsyneladende lave tal fra andre provinser kan skyldes manglende rapportering. Der advares nu også mod rejser til Taipei, Taiwan. W.H.O.

W.H.O.'s liste over over områder med lokal smittespredning.

W.H.O. Travel Update 9. maj.

Taiwan opretholder karantæne i 10 dage for alle rejsende områder med lokal smittespredning:
"All people, including passengers and crew members, who arrive on flights from mainland China, Hong Kong, Macau, Vietnam, Singapore and Toronto will have to undergo a 10-day mandatory quarantine period at appointed hotels or at home" (Hele teksten).

Kommentar
Smittespredningen er med stor sikkerhed under kontrol i Hong Kong og Singapore, og er standset i Toronto og Vietnam.
Situationen i Kina er fortsat uklar med forsat sprening i nye provinser. Der har været en 50% stigning i antallet af nye tilfælde på Taiwan den seneste uge, men risiko for rejsende, der ikke har kontakt til patienter eller sygehuspersonale, vurderes stadigvæk som lille.
Det ser ud til at SARS Coronavirus kan overleve op til 24 timer udenfor kroppen, og håndhygiejne med hyppig håndvask, er derfor meget vigtig for at hindre smittespredning. Virus kan også findes i masker og mundbind, og disse bør derfor skiftes hyppigt (dagligt i områder med smittespredning), og man skal være opmærksom på, at mundbind og masker kan indeholde virus som kan komme på hænderne, og derved smitte videre. Håndvask efter af have taget mundbind af, er derfor vigtigt.

Der er ikke lokal smittespredning af SARS i Cambodia, Indien, Indonesien, Malaysia, Nepal, Thailand eller Vietnam, og der er derfor ikke i øjeblikket grund til at aflyse eller udsætte rejser til disse lande pga. SARS.