Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Fugleinfluenza: Vietnam, Kina, Taiwan, Sydkorea og Japan
18. januar 2004
Vietnam har rapporteret fem nye tilfælde herunder det første tilfælde i den sydlige del af Vietnam og et yderligere dødsfald. samtidigt bliver millioner af kyllinger bliver slagtet for at få kontrol over situationen
Kilde: New York Times 18. januar 2004

Der er fundet enkelte kyllingefarme i både Japan, Sydkorea og Taiwan med H5N1 influenza, og myndighederne forsøger at kontrollere udbruddet.

Kilde: Promed 16 januar og Promed 18. januar 2004

Den britiske avis Daily Telegraph skriver at de kinesiske myndigheder nægter at H5N1 findes i Kina på trods af, at netop dette influenza virus er fundet i fjerkræ importeret illegalt til Taiwan.

Kilde: Daily Telegraph 18. januar 2004

Kommentar
Indtil videre har flugleinfluenza af typen H5N1 kun smittet mennesker di-rekte fra fjerkræ. Risiko for smitte med virus ved rejser i Vietnam og andre lande i Asien med rapporterede udbrud er derfor lille, så længe man ikke besøger kyllingefarme.
Det er bekymrende, at de kinesiske myndigheder ikke ønsker at samarbejde omkring kortlægning af infektionen udbredelse. Udbruddet af H5N1 i Hong Kong i 1997-8, kom gennem fjerkræ importeret fra Guangdong provinsen i Kina, og det er vanskeligt at tro, at infektionen ikke skulle findes også i Kina.
Indtil videre bør udbruddet ikke få indflydelse på planlagte rejser til Vietnam eller andre lande i området.
Se i øvrigt W.H.O. Fact sheet - bird influenza