Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Fugleinfluenza, opdatering
28. januar 2004
Fugleinfluenzaen i Asien forårsaget af influenzavirus H5N1 forsætter med at sprede sig, men smitte af mennesker er stadigvæk meget sjælden i forhold til, at millioner af fjerkræ er slået ned for at få udbruddet under kontrol. W.H.O. har opgjort antallet af smittede mennesker til 8 bekræftede patienter i Vietnam heraf 6 døde og 3 patienter i Thailand heraf 2 døde.

Kilde: Human cases by country

W.H.O. har etableret en hjemmeside med svar på hyppige spørgsmål om fugleinfluenzaen: frequently asked questions

Kina har fundet de første tilfælde af fugleinfluenza hos fjerkræ i Guangxi provinsen, men ingen smitte af mennesker.China

Kommentar
På trods af det meget udbredte udbrud som omfatter Cambodia, Indonesien, Japan, Kina, Laos, Syd Korea, Thailand og Vietnam, er smitte af mennesker meget sjælden. Risiko for smitte er relateret til håndtering af smittet fjerkræ og infektionen smitter ikke fra menneske til menneske.
Der er en risiko for at virus adapterer sig til mennesker og begynder at smitte fra menneske til menneske, men det er endnu ikke konstateret. Epidemien er en økonomisk katastrofe for de berørte lande, som er tvungne til at kontrollere udbruddet ved at slagte og destruere millioner af fjerkræ.
Der er forsat ingen anbefaling om restriktioner for rejsende.