Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Rabies vaccine tilbagekaldes
7. april 2004
Den 2. april tilbagekaldte Aventis Pasteur bestemte produktioner (lots) af vaccinen mod rabies (hundegalskab) Imovax.
Aventis Pasteur har fundet levende rabies vaccine virus i et produktionslot, som ikke kom på markedet.
For en sikkerheds skyld blev lotnumrene produceret før og efter produktionen med levende, rabies-vaccine virus kaldt tilbage.
Aventis Pasteur har publiceret detaljerede retningslinier for vaccination af personer, der har er vaccineret med de ramte produktionser af Imovax.

Kilde: Aventis Pasteur Medical statement Oversat til dansk på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Kommentar
Det er vigtigt, at personer, som er rabiesvaccineret i Danmark siden december 2003, kontakter den læge, de er vaccineret af, for at få oplyst, om man har modtaget en vaccination med den vaccine, der er blevet kaldt tilbage.
Der er en teoretisk mulighed for, at den tilbagekaldte vaccine har indeholdt levende rester af den levende, svækkede rabies virus vaccines fremstilles af.
Den svækkede vaccine stamme kan ikke give rabies, men man anbefaler alligevel, at personer, der er vaccineret idenfor 7 dage behandles med rabies immunglobulin.
Har man ikke modtaget 3 rabies vaccine doser, inden man blev vaccineret med den tilbagekaldte vaccine, skal der gives 5 vaccinationer efter sædvanlig post-eksposure program (se under rabies).
Har man modtaget 3 rabies vaccine doser, inden man blev vaccineret med den tilbagekaldte vaccine, skal der gives 2 vaccinationer efter sædvanlig post/eksposure program (se under rabies).