Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
SARS i Kina skyldes smitte i et laboratorium
25. april 2004
Kinas Sundhedsministerium rapporterede fredag endu tre tilfælde af SARS, og oplyser at der dermed er fire tilfælde. Patienterne er en 20-årig sygeplejerske i Beijing og en 26-årig laborant. Sygeplejerskens mor er tidligere død af en sygdom, som man nu mener er SARS. Laboranten har arbejdet på Kinas National Institute of Virology, som bl.a. arbejder med SARS virus, men det er ikke oplyst, om han har været i kontakt med virus i laboratoriet.
Det fjerde tilfælde er også en laborant fra National Institute of Virology i Beijing. Sygeplejerken menes smittet, da hun passede den ene af de SARS-smittede laboranter.

Kilde: W.H.O.

Kommentar
To af tilfældene synes relateret til arbejde med virus i et laboratorium på National Institute of Virology i Beijing. Der er sidste år rapporteret 2 laboratoriesmittede fra henholdsvis Singapore og Taiwan, hvilket ikke medførte yderligere smitte. Den aktuelle smittekæde synes alene at kunne spores tilbage til smitte i et laboratorieum på National Institute of Virology i Beijing. Man må derfor forvente, at udbruddet hurtigt kommer under kontrol.