Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Fugleinfluenza H5N1 hos grise, Kina
20. august 2004
Videnskabsfolk fra Kinas nationale referencelaboratorium for fugleinfluenza har meddelt, at man både I 2003 og 2004 har fundet influenzavirus H5N1 fra luftveje hos grise I flere kinesiske provinser. Fundet er ikke blevet bekræftet. WHO oplyser at hvis fundet er rigtigt, øger det riskoen for en epidemi blandt mennekser.

Kilde: BBC

Kommentar
Fundet af H5N1 hos grise er endnu ikke blevet bekræftet. Hvis det er rigtigt, er det vigtigt at vide om virus tilfældigt er fundet på slimhinderne hos grisene, eller om virus var aktivt inden i cellerne og fremkaldte sygdom hos grisene. Hvis det sidste er tilfældet øger riskoen for en epidemi blandt mennesker, da infleunzaepidemier opstår hos flugle og smitter mennesker via grise.
H5N1 fugleinfluenza har indtil nu krævet 27 dødsfald I sydøstasien og mere end 200 millioner fugle er slået ned i forsøg på at kontrollere infektionen.
Det skal understreges at oplysningerne indtil videre ikke er bekræftet, og selvom de er rigtige, bør de i øjeblikket i få indflydelse på planer om rejser eller ophold i Kina.