Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
To nye tilfælde af fugleinfluenza I Thailand
28. september 2004
Ministeriet for Public Health i Thailand bekræftede den 27. September to nye tilfælde af H5N1 fugleinfluenza. Den ene patient var en 26-årig kvinde som døde d. 20 september og den anden hendes 32-årige søster, som stadigvæk er indlagt. Med de to nye tilfælde, er der fundet 3 bekræftede nye tilfælde i Thailand i september, og der er ialt siden januar 2004 fundet 15 patienter med fugleinfluenza i Thailand, hvoraf de 10 er døde.
De nye tilfælde kommer fra samme familie hvor fire familiemedlemmer mistænkes for samtidigt at være smittede med H5N1 influenza, og man undersøger nu, om nogle af familiemedlemmerne kan være smittede fra andre og ikke fra dyr. Det første tilfælde i familien var et 11-årigt barn, som døde af lungebetændelse d. 8 oktober og som ikke blev undersøgt for fugleinfluenza. Efterfølgende blev de tre øvrige medlemmer af familen syge. Familen bor i den nordlige provins Kamphaeng Phet og vides at have haft kontakt til syge høns og kyllinger.

Kilde: W.H.O.

Kommentar
Menneske til menneske smitte med H5N1 fugleinfluenza vil være meget bekymrende. I dette tilfælde vil det være vanskeligt at vise, om familien har smittet hinanden eller er blevet smittet direkte fra sygt fjerkræ.
De rapporterede tilfælde bør ikke i øjeblikket få nogen indflydelse på planlagte rejser til Thailand. Der er fortsat aldrig rapporteret fugleinfluenza hos rejsende og turister i nogen af de lande, som har rapporteret tilfælde af fugleinfluenza.