Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Malaria, Dominikanske Republik
4. december 2004
Den 10. november udsende ProMED en forespørgsel om malaria hos hjemvendte rejsende i den Dominikanske Republik, og i de efterførlgende to uger blev der rapporteret syv patienter med Plasmodium falciparum malaria alle hjemvendt fra den Dominikanske Republik.
Patienterne havde opholdt sig i Punta Cana (La Altagracia provinsen) og San Francisco de Macoris (Duarte provinsen), og havde ikke taget malariaforebyggelse.
Den 24. november anbefalede CDC (Centers for Disease Control) malariaforebyggelse med klorokin alene til alle rejsende til La Altagracia provinsen, herunder Punta Cana området og hele Duarte provinsen. Den 28 november rapoorterede ProMED endnu et tilfælde, indlagt på hospital i Toronto, Canada.

Kilder : ProMED 28. november, CDC 24. november, ProMED 10. november

Kommentar:
Der er uden tvivl en øget risiko for malaria I de to nævnte provinser I den Dominikanske republic. Det vil være naturligt at følge CDCs retningslinier og give rejsende malariaforebyggelse med klorokin alene under opholdet. Er man i tvivl om destinationen omfatter de nævnte provinder bør der gives klorokin.