Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Marburgvirus, Angola
11. april 2005
Marburgvirus er et virus, der giver blødninger og feber med en meget høj dødelighed. Det udbrud, der i øjeblikket er under udvikling i den nordlige del af Angola med centrum i byen Uige, har indtil videre resulteret i 181 dødsfald (8 april 2005) heraf 15 sygeplejersker og 2 læger fra det regonale hspital i Uige. Læger Uden Grænser, der arbejder i området, har identificeret byens hospital, som et vigtigt center for spredning af smitten, og har foreslået at hospitalet lukkes medens epidemien står på.

Kilde: ProMED

Kommentar
Uige har ca. 200.000 indbyggere og har også været centrum for et større udbrud af sovesyge, som har hærget det nordlige Angola i de sidste fem år.
Marburg virus har fået navn efter byen Marburg hvor smittede aber importeret fra Uganda resulterede i flere dødsfald blandt laboratoriepersonale for mere end 30 år siden. Sygdomsbilledet og den høje dødelighed gø, at marburg virus, anses for ligeså farligt som Ebola og Lassa virus.
Hvordan virus smitter mennesker vides ikke med sikkerhed, men jagt på aber, som anses for en delikatesse, kan være en af smittevejene. Mennesker med Marburg virus infektion udskiller store mængder virus i alle slags kropsvæsker og i slutstadiet af sygdommen, er der udbredte blødninger, som også indehodler virus. Dødeligheden er 90%.