Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Malaria, Thailand
21. maj 2006
Der er I løbet af de sidste seks måneder rapporteret tre tilfælde af malaria fra det sydlige Thailand, heraf to tilfælde fra Koh Phangan øerne. Den tredje rejsende havde besøgt flere steder i Thiland inklusive Koh Phangan.

Kilde:ProMED

Kommentar:
Der er malaria I Thailand, men risikoen er generelt meget lille, og det vurderes, at risiko for alvorlige bivirkninger ved malaria forebyggelse langt overstiger risikoen for malaria på de almindelige turistdestinationer.

I 2004 rapporterede det thailandske sundhedsministerium 37.335 malariatilfælde i landet med 335 dødsfald. Halvdelen var den alvorlige falciparum malaria (Ministry of Health, Thailand).
Samtidigt gør ministeriet op mærksom på, at der er en stigning i antallet af tilfælde i den sydlige del af Thailand inklusive Phuket provinsen, som tilskrives importerede tilfælde af maalria hos gæstearbejdere fra Burma.
Tre tilfælde af malaria indenfor et halvt år er ikke tilstrækkeligt til at genindføre malariaforebyggelse til det sydlige Thailand, men rejsende skal være opmærksom på, at feber under eller efter et ophold i det sydlige Thailand kan være malaria.