Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Influenza A/H1N1: Mexico, US, Canada, New Zealand
26. april 2009
Canada
Der er fundet 4 laboratorie bekræftede tilfælde på Nova Scotia
Kilde  Yahoo News

New Zealand 
Ti studenter er fundet positive for A og myndighederne mener der er stor sandsynlighed for, at de er smittede med den nye influenza A/H1N1. Studenterne var netop vendt hjem efter en rejse til Mexico, og holdes nu isolerede i deres hjem sammen med deres familie. En er blevet indlagt. 
Kilde  Stuff.co.nz

U.S.A.
The New York City Department of Health bekræfter at en gruppe gymnasieelever fra en skole i Queens er smittede med influenza A/H1N1. 
Kilde:  New York City Department of Health 

Centers for Disease Control, CDC, reporterer 2 tilfælde i Kansas, 9 i Californien, 1 i Ohio, 8 i New York og 2 i Texas, alle bekræftet smittet med det nye virus gennem laboratorieanalyser.
Kilde:  CDC

Mexico 
De Mexikanske myndigheder oplyste i går, at der er registreret 1324 smittede siden d. 13. april 2009 med 81 dødsfald. Laboratorie analyserhar bekræftet infektion med influenza A/H1N1 hos 20 af de 80 dødsfald. 19 ud af 31 provinser har anmeldt mistænkte tilfælde som endnu ikke er bekræftet i laboratoriet. 
Kilde:  ProMED

World Health Organization 
WHO opretholder pandemi fare niveau 3: begrænset menneske til menneske smitte med en ny influenza type. Lørdag d. 25 april erklærede WHOs generalsekretær at situationen udgør en "Public Health Emergency of International Concern".
Kilde:  W.H.O.

Kort over bekræftede (rød) og mistænkte tilfælde (gul)


Kommentar til A influenza, A/H1N1 
Influenza A/H1N1 må anses udbredt i Mexico og rejser til Mexico udgår en konkret risiko.
Udbredelsen af virus i USA er uklart, men de spredte rapporter fra flere stater over hele USA antyder, at virus er udbredt og flere rapporter om tilfælde må forventes de nærmeste dage.

New Zealand 
Det er endnu ikke bekræftet med laboratorie analyser at de mistænkte tilfælde er smittet med A/H1N1

USA og Mexico 
Influenza A/H1N1 virus er sandsynligvis mere udbredt end svarende til de rapporterede tilfælde, og rapporter om nye tilfælde i nye områder må forventes i de kommende dage.
Sygdommen hos smittede i USA og New Zealand ser ud til at være mildere end rapporteret fra Mexico, og det kan skyldes at en del milde tilfælde i Mexico ikke er rapporteret.

Canada
der er betydelig rejseaktivitet mellem Canada og Mexico, og det må forventes at der er flere tilfælde i Canada end de 4 rappoterede.

Influenza optræder på den nordlige halvkugle om vinteren og under den sidste influenza pandemi i 1968/69 ophørte transmissionen i første halvdel af maj og begyndte igen i september, den såkaldte anden bølge.
Hvis virus er etableret på den sydlige halvkugle (New Zealand) og har pandemisk potentiale, kan man forvente en epidemi på den sydlige halvkugle frem til september, hvor vi så igen vil se spredning på den nordlige halvkugle.