Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Influenza A/H1N1: 27 april
27. april 2009
U.S.A og Canada 
De amerikanske myndigheder CDC har bekræftet flere tilfælde i New York fra den skole hvor de første tilfælde blev fundet, og der er nu 40 laboratorie bekræftede tilfælde i USA. Infektionen er stadigvæk mild, og der er ikke rapporteret nye tilfælde fra andre lokaliteter i USA.
De Canadiske myndigheder rapporterede i går om 4 tilfælde fra Nova Scotia og 2 tilfælde fra British Columbia.
Kilde:  Public Health Agency of Canada og U.S. Human Cases of Swine Flu Infection

Skotland og Spanien 
Tre personer, der havde besøgt Mexico, er fundet smittede, to i Skotland og 1 i Spanien.
Kilde:  BBC

Mexico 
Antallet af dødsfald er rapporteret til 149, men kun 26 er bekræftet som A/H1N1 med laboratorie analyser. Der er derfor betydelig usikker omkring det egentlige antal dødsfald og tilfælde i øvrigt.

Quarantine 
Nogle lande er begyndt at indføre karatæne af rejsende med symptomer på infleunza som ankommer fra Mexico eller USA. Det drejer sig bl.a. om Kina, Rusland, Japan og Taiwan.
Kilde:  ProMED

Comment on A influenza, A/H1N1 (swine flu)
 
Det er helt som ventet at man finder nye tilfælde blandt personer som har besøgt Mexico som det i dah har været tilfældet i Skotland og Spanien. Antallet er stadigvæk meget lille og der er i øjeblikket ikke tegn til, at virus er begyndt at sprede lokalt de steder hvor der er fundet patienter med A/H1N1.
Infektionen hos patienter i Europa og Nordamerika er stadigvæk en mild sygdom og de fleste patienter har ikke været indlagt.

Man bør i øjeblikket kun rejse til mexico hvis det er absolut nødvendigt. Hvis man besøger Mexico i mere end et par dage, kan man medbringe Tamiflu eller Relenza til selvbehandling, hvis man skulle få symptomer på influenza.