Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Influenza A/H1N1: 28 april
28. april 2009
Den nye influenza A/H1N1 (svine influenza) fortsætter med at sprede sig med nye tilfælde i Israel og New Zealand.

U.S.A
Der er rapporteret nye tilfælde i New York og Californien og antallet af smittede i USA er nu oppe på 64 med flere indlæggelser på sygehus.
CDC har udstedt en advarsel mod at rejse til Mexico og anbefaler at kun helt nødvendige, uopsættelige rejser til Mexico gennemføres.
Kilde:  CDC

W.H.O. 
W.H.O. øger risiko vurderingen for en influenza pandemi fra niveau 3 til niveau 4, det sidste niveau før en egentlig verdensomspændende epidemi, en såkaldt pandemi. Samtidigt gør man opmærksom på, at forløbet ikke kan forudsiges, og man endnu ikke kan være sikker på, at det aktuelle udbrud udvikler sig til en pandemi.
WHO erkender, at det sandsynligvis ikke længere er muligt at begrænse smitten til en enkel verdensdel eller et enkelt land.
Kilde:  W.H.O.

Forskellige landes forholdsregler for at begrænse smittespredning 
BBC har udarbejdet en liste over de forholdsregler de enkelte lande har taget for at begrænse smitte.
Man har bl.a. udarbejdet en liste over lande som har indført et sundhedscheck at ankomne rejsende bl.a. ved at screene nyankomne passagerer i lufthavne for feber med kropsscannere.
Kilde:  BBC: The worlds response to the influenza outbreak

ProMED vurerer det videre forløb, hvis udbrudet udvikler sig til en pandemi
Analyser af tidligere pandemier viser, at transmissionen af influenza på den nordlige halvkugle ophører i midten af maj. Den bedste analyse i de senere år er lavet af Viboud i Journal of Infectious Diseases (2005;192:233-48). Selv hvis den aktuelle influenza A/H1N1 har pandemisk potentiale er det derfor sandsynligt, at udbrudet vil dø ud på den nordlige halvkugle i løbet af de næste uger, men vil vende tilbage til efteråret. Den anden bølge kan være mere alvorlig end den første bølge, men behøver ikke at være det. Udviklingen af en vaccine til brug til efteråret har derfor højeste prioritet.
Kilde:  ProMED

Kommentar til infleunza A/H1N1 (svine influenza)
Epidemien i Mexico har nu nået et niveau hvor det må tilrådes, at kun helt nødvendige og uopsættelige rejser gennemføres
Rejsende til Mexico må tilrådes at medbringe Tamiflu eller Relenza til selvbehandling, hvis man skulle udvikle en influenza lignende sygdom under opholdet.