Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Influenza A/H1N1: 24 maj
24. maj 2009
U.S.A.
USA har nu rapporteret 6,552 tilfælde fra 48 stater med 9 dødsfald.
Kilde: CDC

Europa
De første tilfælde er fundet på Island og i Rusland.  Ialt er der rapporteret 323 tilfælde i Europa heraf er de 111 smittet i Europa, og der er rapporteret 7 nye tilfælde i det seneste døgn. Spanien har rapporteret flest tilfælde, 126, hvoraf 30 er smittet i Spanien.
Kilde: E-CDC

W.H.O.
43 lande har ialt rapporteret 12.022 tilfælde af influenza A(H1N1). Canada har rapporteret 719 tilfælde med 1 dødsfald og Japan har rapporteret 321 tilfælde og ingen dødsfald. Den komplette liste fås ved at følge linket nedenfor til WHOs hjemmeside.

WHO anbefaler ingen rejserestriktioner på baggrund af influenza udbruddet.
Kilde: W.H.O.
WHO map of countries reporting cases af influenza A(H1N1). 
WHO H1N1 website

Kommentar
Antallet af tilfælde er fordoblet i løbet af de seneste 10 dage, og især ser det ud til at der er begyndende transmisison i Japan. Lokal transmission er stadigvæk sjælden i Europa og der er ingen transmission på den sydlige halvkugle.
Den udbredte smitterisiko i USA betyder, at rejsende har en risiko for smitte, men der anbefales ingen særlige forholdsregler.
Rejsende, som tilhører grupper der normalt influenza vaccineres, kan overveje at medbringe Tamiflu eller Relenza til selvbehandling ved rejser til USA.

Der er ingen vaccine.