Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Influenza A/H1N1: 12 juli
12 juli 2009
Sundhedsstyrelsen
Sundhedsstyrelsen har d. 10 juli besluttet at ændre sin strategi for håndtering af influenza A (H1N1). Indsatsen koncentreres fremover om behandling af de personer, der er i risikogrupper og forebyggende behandling til personer i risikogrupperne.
Personer med nedsat lungefunktion, astma, hjertekarsygdomme, diabetes eller nedsat immunforsvar kan være særligt udsat ved influenza, og bør kontakte lægen, hvis de får influenza-symptomer. Gravide, der får influenzasymptomer, og forældre til børn under to år med influenzasymptomer, bør også kontakte lægen.
Sundhedsstyrelsen

W.H.O.
Den 6 Juli havde W.H.O. registreret 94.512 tilfælde af influenza A(H1N1) over hele verden, med 429 dødsfald.  Influenza H1N1 har især spredt sig på den sydlige halvkugle med 5.298  tilfælde rapporteret fra Australien med 10 dødsfald og 2.485 tilfælde rapporteret fra Argentina med 60 dødsfald. 
Tamiflu resistens er for første gang blevet fundet i tre tilfælde.
Listen over antal smittede i den enkelte lande kan ses her:  W.H.O.

U.S.A.
CDC rapporterer 37.246 tilfælde med 211 dødsfald. Listen over tilfælde i de enkelte stater kan ses her: H1N1 Flu Situation Update. 

Europa
13.796 tilfælde er nu rapporteret heraf 16 nye tilfælde det seneste døgn og 16 dødsfald i alt.
9.718 tilfælde er rapporteret fra England og Skotland herunder 14 dødsfald, 1.034 tilfælde fra Spanien og 691 tilfælde fra Tyskland.
Listen over antal tilfælde i Europæiske lande ses her: E-CDC

Kommentar
W.H.O. anbefaler ingen restriktioner i internationale rejser. 
Den hurtige spredning i lande på den sydlige halvkugle som Australien og Argentina er helt som forventet af influenza. Når der kun er fundet 16 nye tilfælde i Europa det seneste døgn skyldes det med stor sandsynlighed, at spredningen er lille om sommeren.

Der er stor forskel på antal dødsfald i forhold til antal tilfælde i de enkelte lande. Således rapporterer England om 1 dødsfald per 694 smittede, USA 1 per 177 smittede, Australien 1 per 530 tilfælde og Canada 1 dødsfald per 319 smittede. Disse tal er højere end tallene fra USA i begyndelsen af epidemien hvor der blev fundet ca. 1 dødsfald per 2.000 smittede. Om det skyldes en mere præcis rapportering eller at virus er ved at blive mere agressivt, vides ikke.

Hvis man tilhører de risikogrupper, som normalt anbefales influenza vaccination om vinteren, bør man overveje at medbringe Tamiflu eller Relenza til selvbehandling, hvis man besøger et områder med mange tilfælde.