Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Influenza A/H1N1: 7 Oktober
7. oktober 2009
Vacciner
Vacciner mod H1N1 er nu klar fra alle større vaccineproducenter. De første studier viser, at en injektioner giver et godt immunsvar og sandsynligvis beskyttelse hos raske, yngre voksne. Vaccinerne leveres indtil videre gennem de nationale sundhedsmyndigheder og kan ikke købes fra producenterne.

U.S.A.
CDC  rapporterer et let stigende antal influenza tilfælde de seneste uger. 99% af alle influenza tilfælde skyldes H1N1, og den tidligere sæson influenza H3N2 ser ud til at være forsvundet. CDC FluView.

Europa
Antallet af tilfælde har været faldende siden uge 34. Listen over influenza i de enkelte lande findes her: E-CDC

Australien
Autralien (og andre lande på den sydlige halvkugle) have første bølge af H1N1 pandemien fra juni til september. Opgøresler fra Australien viser, at omkring 7% af befolkningen blev smittet, hvilket er et lavt tal for en pandemisk influenza.

Vaccine mod sæsoninfluenza giver delvis beskyttelse mod H1N1
Et nyt studie fra Mexico offentliggjort d. 6 oktober i Britisk Medical Journal viser, at vaccination med vaccinen mod sæsoninfluenza giver en delvis beskyttelse mod H1N1. Vaccinen mod sæsoninfluenza indeholder et H1N1 virus, hvilket kan være forklaringen på den delvise beskyttelse.

Kommentar
Efter de sporadiske tilfælde i Europa over sommeren, og den første bølge på den sydlige halvkugle er aktiviteten i øjeblikket lav. Virus cirkulerer imidlertid, men den forventede første bølge kommer tidligst om 4 til 6 uger forudgået af et stigende antal sporadiske tilfælde.