Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Influenza A/H1N1: 8 November
8. November 2009
Danmark
Influenza H1N1 fortsætter med at sprede sig i Danmark og seneste opgøresle fra Statens Seruminstitut fra onsdag d. 4 november viser at 934 er sikkert smittede med mange flere smittede uden at kan har forsøgt at isolere virus.
Sundhedsstyrelsens anbefalinger og vejledninger kan findes her.

U.S.A.
Antal indlæggelser for influenza fortsætter med at øge, og er størst for børn i alderen 0 til 4 år. Antallet af dødsfald fortsætter også med at stige, og er for femte uge over det normale for årstiden. 15 børn er døde af bekræftet H1N1 infektion i de seneste uger og i alt er 129 børn døde af bekræftet H1N1 virus.
Kilde: CDC

Europa
H1N1 pandemien spreder sig over Europa. Situationen er en udfordring men overstiger ikke resourcerne. Alle europæiske lande vil blive berørt. Kort over udbrudet.
Ukraine
Sundhedsministreriet i Ukraine har rapporteret 633,877 tilfælde af influenza lignende sygdom med 95 dødsfald. Influenza A/H1N1) er blevet fundet i en del patienter, og det er klart, at pandemien nu er etableret i Ukraine.
Kilde: ECDC

Kommentar
Pandemien tiltager i mange europæiske lande, men er stadigvæk relativ mild, og de fleste smittede klarer sig hjemme uden specifik behandling.
Vaccinerne begynder at være tilgængelige til risikogrupper og sundhedspersonale.
Den tidligere sæsoninfluenza A/H3N2 er ikke isoleret siden august og må formodes at være helt fortrængt af den ny A/H1N1, som vil fortsætte med at smitte frem til næste sommer, og fra nu af er den dominerende influenza type.