Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Central America, Malaria
Mexico Lonely PlanetMexico Rough GuideLatin America Rough GuideFirst Aid Kit, fullThe North Face Rygsæk

Ved rejse til MexicoUnder 4 uger anbefales beskyttelse mod følgende sygdomme

Difteri
Difteri er en ondartet halsbetændelse, som smitter gennem luften fra andre mennesker. Er der ikke vaccineret indenfor de sidste 10 år, bør der gives én vaccination.
Er man tidligere vaccineret mod difteri, kan man vaccineres helt op til afrejsen.
Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)
Smitsom leverbetændelse eller hepatitis A smitter gennem mad og vand. Der findes to måder at beskytte sig på: 1. Vaccination kan beskytte op til 1 år efter 1. stik og i op til 25 år efter 2. stik. 2. Gammaglobulin kan beskytte op til 5 måneder efter et stik.

Gammaglobulin fremstilles af blodprodukter, og vaccination bør derfor foretrækkes.
Vaccination beskytter fra det tidspunkt, hvor den gives, og kan kombineres med vaccination mod hepatitis B. Se Stophepatitis.dk

Stivkrampe
Stivkrampe (tetanus) opstår som komplikation til urene sår. Er man vaccineret indenfor 10 år, behøver man ikke at blive vaccineret ved sårskader under rejsen. Vaccinationen gives normalt i kombination med difteri vaccine.
Er man tidligere vaccineret mod stivkrampe, kan man vaccineres helt op til afrejsen.

Malaria i Mexico
Malaria i Mexico findes stort set kun som godartet malaria (P.vivax) og ses stort kun udenfor de almindelige turistområder.Risiko for smitte er størst i provenserne Campeche, Chiapas, Guerro, Michoacán, Oaxaca, Quintana Roo, Sinaloa og Tabasco og mindre i provinserne Chichuahua, Du-rango, Hidalgo, Jalisco, Nayarit, Sonora og Veracruz (se kortet herunder). orebyggelse enten kun mod myggestik f.eks. imprægneret myggenet eller med Klorokin.
Diarré
Diarré er den hyppigste infektion under en rejse. Diarré er vanskeligt at forebygge. Rejsediarré kan behandles med antibiotika, men der er udbredte problemer med resistens. 
Et godt alternativ til behandling af rejsediarré med antibitotika er vaccination med Dukoral, som giver en god beskyttelse mod rejsediarré, selv om beskyttelsen ikke er fuldstændig.


Anbefalede vaccinationerStartes

Difteri1 dag
Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)1 uge
Stivkrampe1 dag
Malaria i Mexico7 dage
Diarré


V
1 uge
Vaccination startes før afrejse:


Læs om de enkelte vaccinationer nedenfor, og hvis du vil vide mere kan du spørge lægen.